انواع چای

شاید از آن دسته افرادی هستید که به چای علاقه‌­ی زیادی دارید ولی از انواع آن باخبر نیستید . این نوشیدنی چنان در خانه های ما راه پیدا کرده که به این راحتی حذف شدنی نیست . از طرفی به قدری تنوع و گستردگی در این نوشیدنی محبوب وجود دارد که پاسخگوی نیاز همگان می­باشد .

در این مقاله به شما اطلاعاتی اضافه خواهد شد که بی شک پیش از این نمیدانستید ، پس با ما همراه باشید .

به صورت ضمنی با دو نوع چای داریم : چای واقعی و چای گیاهی

چای واقعی ، به چای گفته می­شود که از گیاه کاملیا سیننسیس طی فرآیند­های مختلف تهیه شده .

چای گیاهی ، در واقع انواع گیاهان کوهستانی هستند به صورت دمنوش مصرف می­شوند .

پس ابتدا به سراغ چای واقعی برویم ، انواع چای واقعی عبارتند از :

چای سیاه

چای سبز

-چای سفید

-چای اولانگ

-چای زرد

-چای پوئر

چای سیاه-آی-گراش

 چای سیاه از بوته چای کاملیا سیننسیس و طی فرآیند : پژمرده سازی ، مالش ، اکسیداسیون کلی و خشک کردن به دست می­آید که حاوی پلی فنول ها ، کافئین ، تئوبرومین و تئوفیلین است . از خواص چای سیاه می­توان به : بهبود عملکرد مغز ، استحکام دندان و استخوان ، کمک به کاهش وزن و کمک به سلامت پوست و مو اشاره کرد .

چای سیاه انواعی دارد که به اختصار به هر یک می­پردازیم :

-چای قلم 

چای قلم از بوته های پایینی گیاه چای و همراه با ساقه چیده می شود به همین دلیل دارای ظاهری درشت تر نسبت به انواع دیگر چای بوده و این عامل در مدت زمان دم آوری این چای تاثیر مستقیم گذاشته است ،زمان حدودی دم آوری چای قلم 15تا20دقیقه است .

-چای شکسته

برای تهیه این چای ابتدا باید تمام برگ های بوته چای چیده شود،سپس تمام ساقه ها جدا و برگ های درشت چای خرد شود،پس از لحاظ ظاهری چای شکسته ظاهری ریزتر دارد و در نتیجه مدت زمان دم آن زودتر و در حدود8تا 10دقیقه می باشد .

-کله مورچه

این مدل چای که محبوب بسیاری از خانواده های ایرانی است،ظاهری بسیار ریز و مورچه مانند دارد که زمان دم  آن را به4الی8دقیقه کاهش می دهد.

این چای نیز مانند انواع دیگر طی فرآیند پژمرده سازی،فشردن، و خشک کردن به دست می آید و دلیل شکل ظاهری خاص آن حرارت و فشار زیاد دستگاه می باشد.

-باروتی

بدست آوری این چای حساس بوده و دستگاه های حساسی را نیز می­طلبد . زمان دم آوری این چای از شکسته کمتر و از کله مورچه بیشتر است . نوعی از چای باروتی به نام زرین باروتی وجو دارد که به اصطلاح زر چای دارد که این زر همان قسمت های بالایی گل چای است که به کیفیت این محصول می­افزاید .

چای سبز-آی-گراش

از آنجایی که چای سبز ، از بوته گیاه کاملیا سیننسیس بدست می­آید و چای واقعی است طی فرآیند : پژمرده سازی ، بخار دادن و غلتاندن و خشک کردن بدست می­آید .

در واقع علت حفظ رنگ سبز در این چای حذف مرحله‌ی اکسیداسیون است .

از جمله خواص چای سبز می­توان به ؛ کمک به کاهش وزن ، دارای آنتی اکسیدان و خاصیت ضد سرطانی ، سلامت پوست و مو ، تقویت سیستم ایمنی ، سلامت دهان و دندان .

چای سفید از گلبرگ های تازه گیاه چای تولید می شود. چای سفید در نور طبیعی آفتاب خشک شده و اکسیده نمی‌شوند.طعم آن بی‌مزه و شبیه به آب است ولی بعد از مدتی در دهان و نفستان احساس یک مزه‌ی شیرین ملایم خواهید کرد .

همچنین فرآوری کمی که روی چای سفید انجام می­شود سبب می­شود که کاتچین کمی داشته باشد و خواص چای سفید نسبت به چای های دیگر بیشتر باشد .

چای اولانگ-گراش

امروزه کشت­ چای اولانگ یا الونگ  بیشتر در چین و تایوان صورت می­گیرد . این چای به لحاظ ظاهری به چای سیاه شباهت دارد و به لحاظ رنگ و شفافیت پس از دم آوری به چای سبز حتی کافئین چای اولونگ نیز حد وسطی از هردو است .

چای پوئر-گراش

چای پوئر از نوعی تخمیر خاص چای سبز حاصل می‌شود.چای پوئر، مزه‌ای تند دارد و حتی می‌تواند از چای سیاه هم پررنگ‌تر باشد. این نوع چای، دارای خواص پزشکی است. ازجمله، کاهش دهنده‌ی تری گلیسیرید و کلسترول، کمک‌کننده به تولید بزاق، کمک‌کننده به هضم غذا، از بین برنده‌ی اثرات الکل و هوشیار کننده است .

چای زرد-گراش

در ادامه ­ی مقاله ­ی انواع چای به چای زرد میرسیم ، مراحل تهیه چای زرد درست همانند چای سبز است با این تفاوت که عمل اکسیداسیون در این چای، بسیار آهسته‌تر صورت می‌گیرد و در نتیجه چای زرد دارای طعمی ملایم‌تر از چای سبز می‌شود .

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *