تاریخچه‌ی چای سیلان

سریلانکا جزیره‌ای واقع در جنوب آسیا و جنوب کشور هند است که پیش تر مستعمره‌ی بریتانیا بود و به نام سیلان شناخته میشد ، نامی که تا یک ربع قرن پس از بریتانیا آن را حفظ کرد و اولین بار چای در این دوران کشت شد .
داستان چای سیلان با قهوه آغاز می‌شود . گیاه قهوه قبلا به طور طبیعی در میان مسیرهای تپه ها‌ی مرکزی رشد می‌کرد .
با سوختگی ویرانگر قهوه که مزارع قهوه را درنوردید، پرورش دهندگان قهوه به سمت چای به عنوان یک محصول تجاری جایگزین رفتند .
در سال 1824 بود که اولین گیاه چای توسط انگلیسی ها از چین آورده شد و در باغ گیاه شناسی سلطنتی در کندی کاشته شد .

جیمز تیلور

نزدیک به 200 سال پس از کاشت اولین محصول تجاری چای در سریلانکا توسط جیمز تیلور، تولید چای به سرعت رشد کرد و تمام مزارع قهوه به چای تبدیل شدند . با این اتفاق، کشور شاهد افزایش چشمگیری در تولید چای بود که در حدود سال 1899 به  

400000هکتار رسید .

شخصیت‌های بریتانیایی مانند رانولف ترافورد، که یک کاشت‌کار پیشگام با دانش گسترده در زمینه کشت چای به حساب می‌آمد، برای همکاری نزدیک با املاک متعدد چای، وارد کشور شدند . قهوه فروشی ها به کارخانه چای تبدیل شدند و اولین دستگاه خشک‌کن چای توسط ساموئل سی دیویدسون در سال 1877 و اولین دستگاه نورد چای توسط جان واکر وارد کشور شدند . با محبوبیت رشد  چای در ، به زودی فروش آن در حراجی ها آغاز شد اولین حراج عمومی از این دست در جولای 1883 تحت نظارت اتاق بازرگانی سیلان برگزار شد .

یک میلیون بسته چای در نمایشگاه جهانی شیکاگو در سال 1893 فروخته شد و چای با قیمت 36.15پوند در ازای هر کیلو در مزایده چای لندن به فروش رسید . در سال 1894 انجمن تاجران چای سیلان تشکیل شد و امروزه بیشتر چای تولید شده در سریلانکا از طریق آن و اتاق بازرگانی سیلان به فروش می‌رسد . افزودن ارزش بیشتر به صنعت، در سال 1896 انجمن کارگزاران کلمبو تشکیل شد و در سال 1925 موسسه تحقیقات چای تأسیس شد . در سال 1927 تولید چای در کشور از 100000 تن فراتر رفت که کاملاً برای صادرات تولید می‌شد . در سال 1932 هیئت تبلیغات چای تشکیل شد و در سال 1958 شرکت دولتی کاشت تاسیس شد .

در سال 1960 تولید و صادرات چای به ترتیب از 200000 هکتار 200000متریک تن فراتر رفت .  در سال 1966 اولین کنوانسیون بین المللی چای به مناسبت 100 سال چای  در سریلانکا برگزار شد .

در سال 1966 تولید چای سریلانکا از 250000 تن فراتر رفت و تا سال 2000 به 300000 تن افزایش یافت .

چای سیلان امروز

تاریخچه چای سیلان

امروزه چای سیلان با نشان شیر که نماد 100% چای سیلان خالص بسته بندی شده در سریلانکاست ، به عنوان بهترین چای جهان ، شهرت جهانی دارد .

صادرات چای امروزه یکی از مهمترین منابع ارزی کشور است و 2 درصد از تولید ناخالص داخلی را در سال 1392 به خود اختصاص داده و 1527 میلیون دلار به اقتصاد کشور کمک کرده است .

این صنعت بیش از 1 میلیون نفر را به طور مستقیم و غیرمستقیم استخدام می کند و چهارمین تولیدکننده بزرگ چای جهان است .

چای سریلانکا با وجود رقابت فزاینده همچنان به موفقیت بین المللی خود ادامه داده است .

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *