ترکیبات چای

ترکیبات چای چیست ؟ شاید برای بسیاری از شما پیش آمده باشد که ترکیبات این نوشیدنی آرامش بخش چیست ، در این مقاله سعی می کنیم تا حدودی به کنجکاوی های ذهن شما پاسخ دهیم .

چای استاد تنوع شیمیایی است پس در اینجا بخش کوچکی از این شیمی را بررسی می کنیم.

پلی فنول (بیشترین درصد ترکیب)

کافئین

آمینو اسید‌ها

رنگدانه

مواد معدنی

ویتامین‌ها

فلوراید

آنزیم‌ها

همانطور که گفتیم بیشترین درصد چای را پلی فنول یا تاتن تشکیل می دهد برای مثال در یک فنجان حدود 240 میلی گرم پلی فنول وجود دارد.

 
ترکیبات چای-آی گراش

پلی فنول به دلیل وجود آنتی اکسیدان ها دارای ویژگی هایی از جمله پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها است.
هنوز از ترکیبات دقیق چای اطلاعات دقیقی به دست نیامده اما تا این لحظه اثبات شده که بیشترین طعم و رنگ چای از دو ماده‌ی فنولیک به نام های تئافلاوین و تروبیسین حاصل می شود.
به صورت کلی انواع چای را با آنتی اکسیدان های آن می شناسند و از طرفی آنتی اکسیدان ها را با تقویت سیستم ایمنی بدن همچنین پیشگیری و درمان بیماری هایی مثل سرطان در نتیجه وجود آنتی اکسیدان ها را می توان از جمله خواص چای نام برد .

نام این ماده را زیاد شنیده‌اید مخصوصا جوانان و نوجوانان در فصل امتحانات زیاد درگیر این ماده هستند به طور متوسط 90درصد انسانها روزانه کافئین را مصرف می کنند.
کافئین نوعی ماده شیمیایی خوراکی پودری و سفید رنگ است که وفور در قهوه و تا اندازه ای کمتر در چای یافت می شود.این ماده نوعی داروی محرک هست که از خوابیدن جلوگیری می کند.
این ماده تلخ به افزایش متابولیسم بدن کمک کرده همچنین باعث افزایش هشیاری محیطی می شود.
توجه به این نکته ضروری است که مصرف بی رویه کافئین نیز مانند هر ماده دیگری عوارضی به همراه دارد ، از عوارض مصرف بیش از اندازه کافئین می توان به ؛ پرخاشگری ، استرس و کم خوابی اشاره کرد .
میزان کافئین در چای با نوع دم آوری آن ارتباط مستقیم دارد اما به طور متوسط در یک فنجان جای 20 تا 70 میلی گرم کافئین وجود دارد.
در بین انواع چای ، چای سبز کمترین میزان کافئین را داراست.
روش دم آوری چای بر ترکیبات آن اثر می گذارد!
در مرحله ریختن آب جوش بر روی چای و نیز دم کشیدن چای، ابتدا کافئین و بعد فنولیک‌ها از چای خارج شده و وارد آب داغ می‌شوند .

رنگدانه ها به برگ گیاهان رنگ می دهند و وظیفه آنها جذب نور برای عمل فتوسنتز است . در برگ گیاه چای و گروه رنگدانه وجود دارد : کلروفیل‌هاو کاروتنوئید ها . این رنگدانه‌ها طی مراحل اکسید شدن و پژمرده سازی تیره شده و رنگ سیاه چای را به وجود می آورد .

 چای حاوی مقادیر زیادی فلوئور، منگنز، آرسنیک، نیکل، سلنیوم، ید، آلومینیوم و پتاسیم است . از بین این مواد معدنی، فلوئور بیشترین مطالعه را دارد. فلوئور اغلب برای جلوگیری از پوسیدگی دندان در انسان استفاده می شود.

در ادامه مقاله ترکیبات چای چیست به اختصار به ویتامین­های موجود در چای می پردازیم :  E B C

Eویتامین

یکی از اصلی‌ترین خواص ویتامین ای این است که به‌دلیل خاصیت آنتی‌اکسیدانی می‌تواند از سلول‌ها در برابر آسیب ناشی از مواد شیمیایی مضر محافظت می کند .

Bویتامین

ویتامین ب کمپلکس از هشت ویتامین تشکیل شده است. ویتامین تیامین یاB1 برای رشد و عملکرد سالم اندام ها، از جمله مغز و قلب حیاتی است. ویتامین  B2یا ریبوفلاوین که بدن برای تجزیه چربی ها و داروها به آن نیاز دارد. ویتامین B3 یا نیاسین برای حفظ سلامت پوست، اعصاب و گوارش مورد نیاز دارد .

Cویتامین

نقش مهمی در عملکرد سیستم ایمنی دارد و میزان جذب آهن موجود در غذاهای گیاهی را افزایش می‌دهد. ویتامین سی نقافرادی که به‌طور منظم مکمل ویتامین سی مصرف می‌کنند ممکن است دوره سرماخوردگی کمی کوتاه‌تر یا علائم خفیف‌تری در صورت ابتلا به سرماخوردگی، داشته باشند .

ویتامین­های موجود در چای هستند که به اختصار به هر یک می پردازیم :  E B C

Eویتامین

یکی از اصلی‌ترین خواص ویتامین ای این است که به‌دلیل خاصیت آنتی‌اکسیدانی می‌تواند از سلول‌ها در برابر آسیب ناشی از مواد شیمیایی مضر محافظت می کند .

Bویتامین

ویتامین ب کمپلکس از هشت ویتامین تشکیل شده است. ویتامین تیامین یاB1 برای رشد و عملکرد سالم اندام ها، از جمله مغز و قلب حیاتی است. ویتامین  B2یا ریبوفلاوین که بدن برای تجزیه چربی ها و داروها به آن نیاز دارد. ویتامین B3 یا نیاسین برای حفظ سلامت پوست، اعصاب و گوارش مورد نیاز دارد .

Cویتامین

نقش مهمی در عملکرد سیستم ایمنی دارد و میزان جذب آهن موجود در غذاهای گیاهی را افزایش می‌دهد. ویتامین سی  برای افرادی که به‌طور منظم مکمل ویتامین سی مصرف می‌کنند ممکن است دوره سرماخوردگی کمی کوتاه‌تر یا علائم خفیف‌تری در صورت ابتلا به سرماخوردگی، داشته باشند .

 این ماده هم اکنون در ایران و بعضی از کشورهای دنیا به آب آشامیدنی نیز افزوده می شود تا از این طریق به بهداشت دندانها کمک شود.فلوراید در دهانشویه ها و خمیرندان استفاده می شود و محیط دهان را ضدعفونی می کند. فلووانوئید از ایجاد بوی بد دهان پیشگیری کرده و همچنین دیواره عروق خونی را تحکیم می کند .

برگ‌های-چای-شکسته-بعد-از-دم-کشیدن-آی گراش
بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *