اینکه خاستگاه چای سبز کشور کهن چین است بر همگان آشکار میباشد ولی شاید اطلاعات زیادی از چگونگی تولید این گیاه ارزشمند نداشته باشید در این مقاله سعی شده اطلاعات مفیدی از تمام زوایای تولید تا مصرف و خواص آن بررسی شود و در اختیار شما عزیزان قرار بگیرد با ما همراه باشید .
همانطور که گفته شد پیشینه تولید و مصرف چای سبز به چین باز میگردد ولی به دلایل مختلف در سالهای اخیر طرفداران بسیاری در سراسر جهان پیدا کرده است ، اصلی ترین دلیل آن دید بیزینسی که در صنعت چای وجود دارد است . در دنیای بازاریابی و اقتصاد برای فروش و سود بیشتر لازم است ویژگی های یک محصول را پررنگ کرده و یک تب و تابی را در بین مشتریان ایجاد کنید.
شاید در بحث چای نیز این اتفاق در محبوبیت چای سبز دخیل باشد و یا حتی در بعضی موارد اغراق شده باشد .
در خصوص چگونگی پیدایش چای شما را به مقاله چای نوشیدنی افسانه ای ارجاع میدهم ، اما به صورت خلاصه به تهیه چای سبز میپردازیم.
جالب است بدانید تمام انواع چای از گیاهی به اسم کاملیا سیننسیس بدست میآید که دنیای خودش را دارد ، اما برای درک بهتر این موضوع روند تولید چای سبز و سیاه را با هم مقایسه کنیم :
حدود پنج هزار سال پیش گیاه کاملیا سیننسیس در چین شناخته شد و چای نوشیدنی اشرافی حساب میشد ، اما امروزه کشورهای زیادی تولید و صادر کننده چای هستند در این باره میتوانید در مقاله کشور چای کجاست بخوانید .
پس از چینش برگ گیاه کاملیا سیننسیس مراحل زیر بر روی آن انجام میشود :
-پژمرده سازی
-مالش
-اکسیداسیون کلی
-خشک کردن
نتیجه این مراحل چای سیاه است که پس از آب پرمصرف ترین نوشیدنی جهان است .
و اما برای تهیه چای سبز مراحل بالا انجام میشود با احتساب یک تغییر :
-پژمرده سازی
-مالش
-خشک کردن
با حذف مرحله اکسیداسیون کلروفیل گیاه حفظ میشود در نتیجه رنگ سبز را در ظاهر و دم کرده آن به وضوح میبینیم .