چای ماسالا

چای ماسالا چیست ؟

ماسالا نوعی نوشیدنی تند و خوش عطر است و از سرزمین های هند و تایلند می آید ،که بواسطه‌ی ترکیب فوق العاده‌ی آن در سرتا سر جهان علاقه‌مندان خاص خود را پیدا کرده .از آنجایی که چای ماسالا دارای ادویه‌های گرم و معطر است، این نوشیدنی معمولاً در فصول سرد سال مورد توجه بیشتری قرار می‌گیرد.

بسیاری از هندی ها عاشق نوشیدن چای ماسالا در تمام طول سال به همراه صبحانه و میان وعده عصر خود هستند برخی آنها را باران های موسمی و زمستان های سرد محدود می‌کنند زیرا بدن را گرم نگه میدارد و به شکستن سینوس مسدود شده کمک می‌کند .
انواع مختلفی چای از سرتاسر جهان تهیه می‌شود و هرکدام خواص خاص خود را دارد ، بنابراین فواید سلامتی متفاوتی دارد .

ترکیبات چای ماسالا

ترکیبات چای ماسالا

در رابطه با ترکیبات چای ماسالا باید این نکته را به خاطر داشت که متناسب به ذائقه و خاستگاه آن که از هند باشد یا تایلند ترکیبات آن کم یا زیاد می‌باشد ولی به طور سنتی تشکیل شده از :

  • هل سبز
  • بادیان ختایی
  • دارچین
  • رازیانه
  • جوز هندی
  • میخک
  • وانیل
  • عسل
  • چای سیاه یا شیر

موارد استفاده‌ی چای ماسالا

تهیه این چای بسیار آسان است، پودر آن را می‌توان در اکثر فروشگاه های معتبر کشور پیدا کرد همچنین دمنوش و پود چای ماسالا در سایت آی گراش موجود است . چندین فواید آن برای سلامتی آن را به نوشیدنی مناسبی برای خوردن بین وعده های غذایی تبدیل می‌کند .

هنگامی که این چای را را به طور منظم برای مدت طولانی بنوشید، بهبودی در هضم، قند خون، وزن و سلامت کلی خود خواهید دید. چای ماسالا نه تنها به پیشگیری از سرطان و دیابت کمک می کند ، بلکه سیستم ایمنی بدن را قوی تر می‌کند و شما را از بیماری ها و عفونت های رایج را دور نگه می‌دارد.

15 خاصیت مهم چای ماسالا

پیشگیری از سرماخوردگی

وجود ترکیبات فوق العاده مفید در این چای سبب پیشگیری از سرماخوردگی و در صورت ابتلا سبب جلوگیری از سرفه‌های ناشی از سرماخوردگی می‌شود همچنین گلوی شما را از خلط پاک کند .

کاهش وزن

وجود چای سیاه و فلفل هر کدام به نوبه‌ی خود به کاهش وزن کمک می‌کنند ؛ فلفل سیاه با افزایش سوخت و ساز بدن و جلوگیری از تجمع چربی در یک نقطه از بدن به روند کاهش وزن کمک شایانی می‌کند .

شاید حتی این توصیه را شنیده باشید که پیش از غذا چای ننونشید تا اشتها به غذا از بین نرود ، از طرفی چای سیاه مقدار کالری دریافتی را کم می‌کند و چربی های تجمع یافته در شکم را کم می‌کند .

تسکین درد قاعدگی

از آنجایی که ترکیباتاین نوشیدنی گرم است ، گزینه‌ی مناسبی برای درد دوران قاعدگی است . دارچین و زنجبیل دو ادویه‌ای که در این چای می‌تواند از نظر جسمی و روانی کمک کننده باشد .

تقویت سیستم ایمنی بدن

وجود میخک و دارچین در چای ماسالا به ایجاد یک خط دفاعی در بدن سبب می‌شود و اجازه‌ی ورود عفونت و بیماری ها به بدن را نمی‌دهد . در نتیجه این چای سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود .

کنترل فشار خون

اگر دچار فشار خون پایین یا بالا هستید ، خوردن این نوشیدنی به تنظیم فشار خون منجر می‌شود .

مضرات چای ماسالا

عوارض مصرف بیش از حد ماسالا طبیعتا به ترکیبات آن بستگی دارد که به شرح زیر است :
هل: این دانه‌ی خوشبو که ما ایرانی ها علاقه‌ی وافری به آن داریم چای ماسالا را نیز معطر کرده اما در کنار خواص و عطر و طعم خاص خود مضراتی مانند : یبوست ، زخم معده و تشدید بیماری های قلبی است .
زنجبیل: این ادویه که به وفور هم در این نوشیدنی وجود دارد ، می‌تواند برای بیماران مبتلا به انعقاد خون هستند مشکل ساز باشد و تداخل دارویی ایجاد کند .
میخک: وجود این دانه در چای هندی می‌تواند برای افرادی که مشکلات دیابت و تنفسی دارد مشکل ساز شود . همچنین مشکلات عصبی را تشدید کند.
چای سیاه : مشکلات ناشی از کافئین موجود در چای سیاه از جمله بی خوابی ، عدم جذب آهن ، حالت تهوع های مکرر… می‌باشد.
فلفل سیاه : مصرف بیش از حد فلفل سبب سوزش سر معده و مری می‌شود و طبعا به افراد دچار زخم معده اکیدا توصیه نمی‌شود.
دارچین: دارچین سبب تشدید بیماری های کبدی و کلیوی می‌شود .

طرز تهیه چای ماسالا

چگونه چای ماسالا درست کنیم؟

ابتدا تمامی ادویه ها را در هاون خوب بکوبید و با آب ، چوب دارچین و شیر روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید سپس حرارت را کم کنید و در این حین چای کیسه ای را به آن اضافه کنید تا دم بیاید .
البته شما می‌توانید زحمت خود را کم کرده و برای خرید چای ماسالا و یا حتی مشاهده قیمت چای ماسالا به فروشگاه اینترنتی آی گراش سر بزنید و در آنجا با ثبت سفارش ، خرید خود را در کمترین زمان تحویل بگیرید .

انواع چای ماسالا

انواع این چای برمی‌گردد به مقدار ترکیبات آن ، بعضی افراد بسته به ذائقه خود آن را تند و یا گاهی شیرین می‌کنند حتی در چای ماسالا های آماده این تنوع رعایت شده که هرکس بسته به ذائقه خود می‌تواند میل کند .

ارزش غذایی چای ماسالا

ی ماسالا ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. با شمارش کالری زیر 100، می توانید بدون هیچ نگرانی آن را میل کنید و از مزایای فراوان آن لذت ببرید. هنگامی که چای ماسالا بدون شیر یا شکر مصرف شود ، 0% چربی دارد و بنابراین می توان آن را به افراد در هر گروه سنی توصیه کرد.

چای ماسالا همچنین به کاهش وزن کمک می کند . اگر به دنبال دریافت مقدار مناسب کالری در روز هستید، باید چای ماسالا را به رژیم غذایی خود اضافه کنید . پر از طعم و مزه و با کمتر از صد کالری، مسیری عالی برای تناسب اندام است.

 

سوالات متداول

چای ماسالا از چه چیزی ساخته شده است؟

چای ماسالا یا چای سیاه از ادویه ترشی جات ،شکر و شیر درست می‌شود ،ادویه های مختلفی چون :میخک، دارچین، هل، جوز هندی، فلفل سیاه و زنجبیل استفاده می‌شود.

چه تفاوتی بین چای و ماسالا وجود دارد؟

چای یک اصطلاح عمومی و مشخص از برگ سیاه گیاه کاملیا است در حالی که چای ماسالا به معنای چای تند است (ماسالا به معنای ادویه و چای به معنای چای است).

آیا می‌توانم هر روز چای ماسالا بنوشم؟

بله،بسیاری از هندی ها هر روز در طول سال چای ماسالا می‌نوشند. اما بستگی به محل زندگی و بدن شما دارد . اگر در هوای گرم و مرطوب زندگی می‌کنید، ادویه های گرم کننده مانند میخک و فلفل سیاه را کاهش دهید و مقدار هل سبز را افزایش دهید. به صورت کلی مصرف خود را به 2تا3 فنجان در روز محدود کنید .

چرا چای ماسالای من آبکی (رقیق) شده ؟

آب زیاد یا شیر کم مصرف کرده‌اید . نسبت مناسب آب به شیر برای ساختن یک چای خوب بسیار نیاز است. برای بهترین نتیجه بسته به نوع شیر نسبت های 1:1 تا 3:1، شیر گاو پر چرب هموژنیزه پرچرب و خام با نسبت 3:1 و شیر گاو کم چرب غیر هموژن(پاستوریزه) با نسبت 1:1 کار می‌کند. با این حال چند بار آزمایش کنید تا به آنچه برای شما خوب است برسید .

چرا چای من تلخ است؟

استفاده بیش از حد از برگ یا پودر چای، چای شما را تلخ می‌کند . مقدار چای برای استفاده مجدد به مارک چای یا نوع شیری که استفاده می‌کنید بستگی دارد. دفعه بعد سعی کنید مقدار چای را کم کنید یا شیر بیشتری اضافه کنید و مدتی بجوشانید تا تلخی آن کم شود .

چرا چای ماسالای من دلمه شده ؟

در بیشتر دستورالعمل های این چای از زنجبیل استفاده می‌کنند، اگر از زنجبیل تازه استفاده می‌کنید ، همیشه ابتدا آن را همراه با چای سیاه بجوشانید تا جوشانده به نقطه‌ی جوش برسد . فقط بعد از آن شیر را اضافه کنید. اضافه کردن شیر قبل از جوشاندن زنجبیل می‌تواند به دلیل آنزیم شناخته شدن شیر را دلمه کند .

عوارض جانبی چای ماسالا

در حالی که چای ماسالا به دلیل فواید بی شمارش شناخته شده است، مانند همه مواد غذایی، باید در حد اعتدال مصرف شود. چای سیاه به عنوان پایه آن، دارای کافئین است که ممکن است در صورت مصرف زیاد تأثیر منفی بر بدن بگذارد . می‌تواند باعث حالت تهوع و بی قراری شود. 

همیشه می‌توانید با انتخاب چای ماسالای بدون کافئین از مصرف بی رویه‌ی کافئین جلوگیری کنید .

از آنجایی که ادویه های زیادی در چای ماسالا وجود دارد، بهتر است زنان باردار از آن اجتناب کنند. این مواد در صورت مصرف بیش از حد ممکن است باعث عدم تعادل هورمونی در بدن شود .

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *