برای پاسخ به سوال چای ایرانی چیست و سپس بررسی مشخصههای آن ابتدا باید به تاریخچهی چای ایرانی بپردازیم .
سابقه مصرف چای در ایران کمتر از دو قرن است تا پیش از آن مصرف عمده ایرانیان قهوه بود ، محمد میرزا کاشف السلطنه دیپلمات و اصلاحگر در دوره قاجار و پهلوی بود ، وی معتقد بود که کشت چای نه تنها کشور را در مدت ده تا دوازده سال میتوانست خودکفا کند، بلکه یک محصول بهادار برای واردات کساد اقتصاد ایران میتوانست به همراه بیاورد .
با وجود مخالفت هایی که مردم گیلان با کشت چای داشتند ناامید نشد و چیدن و خشک کردن چای را به مردم آن سامان آموزش داد به صورتی که امروزه ایران نهمین تولید کننده چای در جهان است با این حال تنها 25 درصد از چای مصرفی ایرانیان چای داخله است ، در این مقاله قرار است چای ایرانی را بهتر بشناسیم.
یکی از دلایل محبوبیت چای ایرانی رنگ و طعم طبیعی همچنین عدم استفاده از آفت کش ها است .