پس از دم کردن چای ، روشنایی آن مورد بررسی قرار میگیرد . سپس رنگ، شفافیت و عطر آن را بررسی میکنند که فاکتور های کلیدی برای چشیدن چای هستند . چای نه تنها به صورت مایع آزمایش میشود بلکه به صورت بصری نیز میتوان آن را آزمایش کرد (بو کردن ، لمس کردن ) .
لمس فقط با فشار دادن برگ های خشک چای در دست شما بررسی می شود. اگر تازه باشد، احتمال خرد شدن و ترد شدن برگ های چای کمتر است .
به دلیل اینکه تست بیش از 1000 نمونهی چای در هفته عملا غیر ممکن است ، بررسی آن به صورت بصری منطقی تر به بنظر میآید .
در خاتمه وظیفهی یک چشندهی حرفهای این است که چای با کیفیت مناسب را پیدا کند .
همچنین قابل ذکر است که دربارهی فرهنگ چای در ایران اطلاعاتی را در اینجا میتوان یافت .