نزدیک به 200 سال پس از کاشت اولین محصول تجاری چای در سریلانکا توسط جیمز تیلور، تولید چای به سرعت رشد کرد و تمام مزارع قهوه به چای تبدیل شدند . با این اتفاق، کشور شاهد افزایش چشمگیری در تولید چای بود که در حدود سال 1899 به
400000هکتار رسید .
شخصیتهای بریتانیایی مانند رانولف ترافورد، که یک کاشتکار پیشگام با دانش گسترده در زمینه کشت چای به حساب میآمد، برای همکاری نزدیک با املاک متعدد چای، وارد کشور شدند . قهوه فروشی ها به کارخانه چای تبدیل شدند و اولین دستگاه خشککن چای توسط ساموئل سی دیویدسون در سال 1877 و اولین دستگاه نورد چای توسط جان واکر وارد کشور شدند . با محبوبیت رشد چای در ، به زودی فروش آن در حراجی ها آغاز شد اولین حراج عمومی از این دست در جولای 1883 تحت نظارت اتاق بازرگانی سیلان برگزار شد .
یک میلیون بسته چای در نمایشگاه جهانی شیکاگو در سال 1893 فروخته شد و چای با قیمت 36.15پوند در ازای هر کیلو در مزایده چای لندن به فروش رسید . در سال 1894 انجمن تاجران چای سیلان تشکیل شد و امروزه بیشتر چای تولید شده در سریلانکا از طریق آن و اتاق بازرگانی سیلان به فروش میرسد . افزودن ارزش بیشتر به صنعت، در سال 1896 انجمن کارگزاران کلمبو تشکیل شد و در سال 1925 موسسه تحقیقات چای تأسیس شد . در سال 1927 تولید چای در کشور از 100000 تن فراتر رفت که کاملاً برای صادرات تولید میشد . در سال 1932 هیئت تبلیغات چای تشکیل شد و در سال 1958 شرکت دولتی کاشت تاسیس شد .