پیش از پاسخ به این پرسش باید از رژیم غذایی خود آگاه باشید ، اینکه رژیم غذایی شما بیشتر به سمت طبخ چه نوع غذاهایی میرود . برای مصارف سرخ کردنی باید از روغنهای بدون بو استفاده کنید. البته برای مصارف پختنی به غیر از سرخ کردن مانند دم کردن برنج هم بهتر است به سراغ روغنهای خالص بروید .
حتما هنگام خرید روغن به بسته بندی آن که حاوی نوشته (بدون پالم ) هست توجه کردهاید ، پالم درختی همچون نخل خرما است که میوه هایی همچون خرما دارد . بخش اعظمی از میوه این درخت را روغن تشکیل می دهد و از این جهت برای روغن گیری بسیار مناسب است .
اصلی ترین محل مصرف روغن پالم صنایع غیرخوراکی هستند. محصولات آرایشی و بهداشتی، شوینده ها، تولیدات صنعتی و … اصلی ترین مصرف کنندگان روغن پالم هستند. در مورد مصرف خوراکی روغن پالم نظرات ضد و نقیضی وجود دارد. برخی بر این باورند که روغن پالم خوراکی است و فوایدی دارد. برخی هم مصرند که روغن پالم بسیار خطرناک و زیان بخش است.
نکتهای که همیشه باید در نظر داشته باشید این است که حتی چربیهای مفید هم در هر صورت چربی هستند؛ پس روغنهای مفیدی که برای سلامتی مناسب هستند هم نباید بیش از اندازه مورد مصرف قرار گیرند چون به هر حال بدون کالری نیستند. به علاوه این که اگر بدون اطلاع از ساختار روغن آن را در شیوهای که توان مقاومت و پایداری در برابر آن را ندارد، به کار ببرید، اثرات مضر بیشتری شما را تهدید میکند.
اگر از روغن مایع برای طبخ استفاده میکنید، روغن زیتون و روغن هسته انگور برای پخت و پز در زمانی که دما به میزان کمتری به آنها میرسد، مناسب هستند. این روغنها دارای میزان بیشتری از چربیهای تک غیر اشباع هستند که در دماهای بالاتر نسبت به باقی روغنها کمی آنها را پایدارتر میکند.